Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΔΕΘ 2019 | Εκδήλωση για την Ινδία των ανισοτήτων, της καταπίεσης και των πολιτικών διώξεων (6/9)



Η ΝΕΑ ΙΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ, Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!

Στην φετινή 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τιμώμενη χώρα είναι η Ινδία. Με αφορμή αυτό το γεγονός οι εκδόσεις “ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ”, διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με σκοπό να προβληθούν οι πλευρές της λεγόμενης Νέας Ινδίας που πρόκειται να αποσιωπηθούν από τους διοργανωτές της ΔΕΘ και την επίσημη κυβερνητική και επιχειρηματική εκπροσώπηση της ασιατικής χώρας. Δηλαδή οι συστηματικές πολιτικές διώξεις και οι παράνομες και βάρβαρες φυλακίσεις ακόμη και με παραβίαση του ινδικού Συντάγματος που πολλαπλασιάζονται τον τελευταίο καιρό σε βάρος ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και κοινωνικών αγωνιστών.



Η πολύχρονη και συνεχής αιματηρή καταστολή και οι εκτοπισμοί που υφίστανται οι φτωχοί χωρικοί και οι φυλές στα δάση της κεντρικής και ανατολικής Ινδίας από τον στρατό και τις παραστρατιωτικές συμμορίες για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ινδικών και ξένων μονοπωλίων και των εξορυκτικών βιομηχανιών.


Η ενίσχυση με κυβερνητική συνδρομή του αντιδραστικού ινδουιστικού φασιστικού κύματος ενάντια στις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, στις γυναίκες και σε κάθε προοδευτική φωνή στην πολιτική, στην επιστήμη και στην τέχνη.



Η πρόσφατη κατάργηση της μερικής αυτονομίας και η ενσωμάτωση της πολιτείας Τζαμού-Κασμίρ και το κύμα τρομοκρατίας που εχει εξαπολυθεί ενάντια στον πληθυσμό της περιοχής.


Τις πολιτικές που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, αιχμαλωτίζουν στην απόλυτη ένδεια εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδούς, καταστέλλουν τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες και αφαιρούν δικαιώματα.



Για όλα αυτά, αλλά και για τις πολύμορφες αντιστάσεις που αναπτύσσονται καθώς και για την διεθνή εκστρατεία αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους θα συζητήσουμε σε αυτήν την εκδήλωση, ενημερώνοντας αλλά και στέλνοντας μήνυμα υποστήριξης στην αγωνιζόμενη Ινδία των απόκληρων και των καταπιεσμένων.

Εκδόσεις Εκτός των Τειχών
Θεσσαλονίκη, Αύγουστος 2019



ΕΚΔΗΛΩΣΗ –ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΟΘ.

ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51, 4ος Όροφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου