Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Διεθνής έκκληση για την υπεράσπιση της αντίστασης που διεξάγει ο φυλακισμένος καθηγητής Σαϊμπάμπα!


Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Δελχί Σαϊμπάμπα που είναι φυλακισμένος στην κεντρική φυλακή της πόλης Ναγκμπούρ από το 2014 παρά την αναπηρία του σε ποσοστό 90%, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι γνωστός και έξω από την Ινδία και συμμετείχε σε συνέδρια πανεπιστημίων σε πολλά κράτη, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 21 Οκτώβρη του 2020 για να καταγγείλει την παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απαιτεί ιατρική περίθαλψη που είναι βασικό δικαίωμα κάθε κρατούμενου, να παίρνει και να διαβάζει βιβλία και να έχει το δικαίωμα της αλληλογραφίας.

Ο Σαϊμπάμπα φυλακισμένος στη φυλακή της πόλης Nagpur της Ινδίας υπέβαλε αίτημα στο ανώτατο δικαστήριο, εξ αιτίας του σοβαρού κινδύνου που αντιμετωπίζει η ζωή του λόγω των χρόνιων προβλημάτων της υγείας του, το οποίο απορρίφθηκε με την δικαιολογία ότι η διεύθυνση που υπέδειξε, το σπίτι του αδελφού του, βρισκόταν στην περιοχή που λόγω COVİD 19 βρίσκεται σε καραντίνα. Μέχρι τώρα οι ζωτικές θεραπευτικές ανάγκες του δεν αντιμετωπίζονται και ούτε του επιτρέπεται να παίρνει τα φάρμακα και άλλο υγειονομικό υλικό που του στέλνει η οικογένεια του. Επίσης βιβλία, επιστολές και αποκόμματα εφημερίδων που του έστειλαν οι φίλοι του από έξω και η οικογένειά του δεν του εχουν παραδοθεί εδώ και μήνες. Οι επιστολές και τα βιβλία είναι το πιο φυσικό δικαίωμα ενός φυλακισμένου και είναι ο μοναδικός δεσμός με τον έξω κόσμο. Η μη παράδοση στον ίδιο είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μαζί με όλα αυτά, δεν του επιτρέπεται συνάντηση με τους δικηγόρους του με πρόσχημα τον κίνδυνο μετάδοσης του COVİD 19. Η επικοινωνία με τους δικηγόρους επιτρέπεται μόνο τηλεφωνικά δυο φορές τον μήνα. Η παρεμπόδιση της επικοινωνίας με την οικογένεια, τους φίλους και τους δικηγόρους, της παραλαβής από έξω βιβλίων, επιστολών και εφημερίδων, είναι μια προσπάθεια για τον πλήρη αποκλεισμό του με τον έξω κόσμο. Το κράτος της Ινδίας φυλακίζοντας τον καθηγητή Σαϊμπάμπα τον αποκόπτει από τους δεσμούς με τον έξω κόσμο και θέλει ταυτόχρονα να φυλακίσει τις απόψεις του, αφού εμποδίζεται η διδασκαλία του στο πανεπιστήμιο και η εκπαίδευση νέων φοιτητών λόγω της φυλάκισης. Ο καθηγητής Σαϊμπάμπα δεν είναι διαφορετικός από τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους που είναι φυλακισμένοι στην Ινδία. Σε πολλά κράτη στον κόσμο χιλιάδες άνθρωποι φυλακίζονται, βασανίζονται και κακοποιούνται βάναυσα λόγω των απόψεών τους.

Είναι δυνατή η απελευθέρωση του Σαϊμπάμπα με την διεθνή αλληλεγγύη!

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό:

Καλούμε την διεθνή κοινή γνώμη να ευαισθητοποιηθεί για να ελευθερωθεί ο καθηγητής Σαϊμπάμπα, για να του παρασχεθεί θεραπεία σε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, να του δοθούν τα φάρμακα, τα βιβλία, οι επιστολές και οι εφημερίδες! Με την κινητοποίηση των δημοκρατικών φορέων και πολιτών μπορεί να ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ινδίας και στην κεντρική φυλακή της Nagpur για να τελειώσει με νίκη η απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 21 Οκτώβρη ο καθηγητής Σαϊμπάμπα!

Καλούμε όλες τις οργανώσεις και τα άτομα να οργανώσουν εκστρατείες αλληλεγγύης εκεί όπου βρίσκονται για να στηριχθεί η αντίσταση του Σαϊμπάμπα σε διεθνές επίπεδο!

Υπογραφές

ATİK – Confederation of Workers from Turkey in Europe

UPOTUDAK- International Committee for Solidarity with Political Prisoners

Partizan

Secours Rouge International

Secours Rouge Toulouse

Le CRI Rouge pour la défense des prisonniers révolutionnaires

Comité d’actions et de soutien aux luttes du peuple Marocainc

Campagne unitaire pour la libération de Georges Abdallah

Corriente del Pueblo Sol Rojo –Mexiko

Soccorso Rosso proletario – Italia

1 σχόλιο:

  1. Συνιστώ τον Dr Ediomo σε όποιον χρειάζεται βοήθεια στη σχέση του. Η σχέση μου ήταν ένα χάος, αλλά χάρη στον Dr Ediomo για το ξόρκι της αγάπης του, τώρα ο φίλος μου με αγαπάει τόσο πολύ και δεν υπάρχουν άλλα τρίτα μέρη στη σχέση μας. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με τη σχέση σας, επικοινωνήστε με τον Dr Ediomo μέσω WhatsApp+2349035797456. είναι καλός στο κάστινγκ
    * Ξόρκια αγάπης
    * Ξόρκια χαμένης αγάπης
    * Αφαίρεση του κακού ματιού
    *Ξόρκια για να σταματήσει το διαζύγιο
    * Ξόρκια συμφιλίωσης
    * Τυχερά ξόρκια
    * Ξόρκια κερδίζοντας λαχεία
    Dr Ediomo Whatsapp: +2349035797456
    Email: drediomo77@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή