Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Καθηγητής G.N. Σαιμπάμπα «Μου είναι αδύνατον να επιβιώσω αυτόν τον χειμώνα!»

Με επιστολή του στην γυναίκα του Vasantha Kumari, η οποία γράφτηκε στα τέλη Οκτωβρίου και έγινε γνωστή στις αρχές Νοεμβρίου, ο καταδικασμένος ανάπηρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Δελχί, περιγράφει τις σκληρές συνθήκες κράτησης του. Ο Σαιμπάμπα βρίσκεται στην κεντρική φυλακή υψίστης ασφαλείας της Ναγκμπούρ, δίχως σταθερή ιατροφαρμακευτική υποστήριξη παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και την κατά 90% αναπηρία του που τον έχει καθηλώσει από νεαρή ηλικία σε αναπηρικό καρότσι.

«Φοβάμαι να σκεφτώ τι θα αντιμετωπίσω τώρα που έρχεται ο χειμώνας. Ήδη έχω ρίγη με συνεχή πυρετό. Δεν έχω κουβέρτα. Δεν έχω καν ένα πουλόβερ ή ένα σακάκι. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει αυξάνονται οι πόνοι σε διάφορα σημεία του σώματος μου και περισσότερο στο αριστερό χέρι. Είναι αδύνατο για μένα να επιβιώσω σε αυτές τις συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα που αρχίζει από τον Νοέμβριο. Ζω σαν ένα ζώο που παίρνει τις τελευταίες αναπνοές του. Οκτώ μήνες κατάφερα να επιβιώσω. Αλλά φοβάμαι πως δεν πρόκειται να τα καταφέρω τον χειμώνα." γράφει στην επιστολή του ζητώντας να παρθούν νομικές πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση του με εγγύηση.


Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι κινήσεις αλληλεγγύης στην Ινδία και στο εξωτερικό που ζητάνε την απελευθέρωση του αγωνιστή που έχει δικαστεί με την κατηγορία πως είχε επαφές με το παράνομο ΚΚ Ινδίας(Μαοϊκό). Η γυναίκα του πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε πως από την οικονομική εκστρατεία υποστήριξης συγκεντρώθηκαν από όλη την χώρα 45.826 ρουπίες μέσα σε μόνο δύο ημέρες! Στις 4 Νοεμβρίου έγινε διαμαρτυρία μπροστά στο ινδικό προξενείο στην Νέα Υόρκη. Στον Καναδά ένα κείμενο αλληλεγγύης κάτω από το οποίο συγκεντρώθηκαν 1000 υπογραφές δόθηκε σε βουλευτές ενώ ένα άλλο κείμενο υποβλήθηκε στην πρώην υπουργό Αθλητισμού και αρμόδια για τα δικαιώματα των αναπήρων Carla Qualtrough, που σήμερα είναι υπουργός Δημόσιων Υπηρεσιών και Προμηθειών. Σε μια άλλη εξέλιξη η ευρωβουλευτής από την Γαλικία, Λίντια Σέρνα υπέβαλλε για δεύτερη φορά ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 4 Οκτωβρίου. Στο κείμενο της ερώτησης αφού επισημαίνει πως ο φυλακισμένος είναι σχεδόν ολοκληρωτικά παράλυτος και υποφέρει από βαριά παγκρεατίτιδα ζητά να μάθει την γνώμη της επιτροπής σχετικά με την τήρηση από την μεριά της ινδικής κυβέρνησης της συνθήκης στρατηγικής συμφωνίας ΕΕ-Ινδίας στην οποία υπάρχει σαφής πρόβλεψη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου