Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Υπόθεση Σαϊμπάμπα: Η Μογκερίνι διαβεβαιώνει πως η Ινδία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα!


Εδέησε ύστερα από δύο μήνες να απαντήσει η λεγόμενη «υπουργός» Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι στην ερώτηση της ευρωβουλευτού Λίντια Σένρα, από την Γαλικία (Ισπανία), σχετικά με την κατάσταση του ινδού ανάπηρου καθηγητή Γ.Ν. Σαϊμπάμπα που είναι φυλακισμένος σε σκληρές συνθήκες και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Στην απάντησή της με ημερομηνία 4/1/2018, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, όπως είναι η επίσημη ιδιότητα της, αναφέρει πως η Ινδία είναι κράτος που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κυβέρνησή της έχει δεσμευτεί στα πλαίσια του ΟΗΕ για μέτρα βελτίωσης αυτών των ανθρωπιστικών πρακτικών και πολιτικών! Για την υπόθεση του Σαϊμπάμπα το μόνο που αναφέρει είναι πως εδώ και αρκετό καιρό οι υπηρεσίες της ΕΕ την έχουν θέση υπόψη των ινδικών αρχών και έκτοτε παρακολουθούν την εξέλιξή της.



Ο Σαϊμπάμπα έχει κάνει έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βομβάης και αναμένει την κρίση του. Στο διάστημα αυτό έχει επιδεινωθεί η υγεία του και οι συνθήκες στην φυλακή την επιβαρύνουν σημαντικά. Πρόσφατα με επιστολή στην γυναίκα του προειδοποίησε πως ο χειμώνας σε αυτές τις συνθήκες θα δημιουργήσει άμεσο κίνδυνο για την ζωή του. Η οικογένεια και το κίνημα αλληλεγγύης ζητά την υπό όρους απόλυσή του και την άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο. Μέχρι τότε ζητούν να μεταφερθεί στις φυλακές της Χαϊντεραμπάντ ή του Δελχί για να βρίσκεται πιο κοντά σε ειδική ιατρική υποστήριξη που χρειάζεται.


Εν τω μεταξύ για την σαθρότητα των στοιχείων και των κατηγοριών που οδήγησαν στην ισόβια καταδίκη του καθηγητή αποκαλυπτικό ήταν το δημοσίευμα της παν-ινδικής κυκλοφορίας εφημερίδας “Times of India” στις 6 Δεκεμβρίου 2017. Ενόψει της εμφάνισης του Σαϊμπάμπα για να υποστηρίξει την έφεση του, δημοσίευσε ένα καταφανώς υπαγορευμένο άρθρο με αναφορά στην διεθνή δραστηριότητα του καθηγητή. Ως αποδεικτικό στοιχείο για την οργανική σχέση του με το παράνομο ινδικό μαοϊκό κομμουνιστικό κόμμα. Για τους συντάκτες του δημοσιεύματος η συμμετοχή του Σαϊμπάμπα στην διεθνή πρωτοβουλία ILPS, η παρουσία του σε εκδηλώσεις που οργάνωσε το κίνημα των Μαύρων Πανθήρων στις ΗΠΑ καθώς και η επίσκεψη του στην Ελλάδα την περίοδο που το ΚΚΕ(μ-λ) γιόρταζε τα τριάντα χρόνια από την ανασυγκρότηση του, αποτελούν ισχυρές αποδείξεις για τους δεσμούς του καθηγητή με τους μαοϊκούς αντάρτες στην ύπαιθρο της Ινδίας!!! Αυτή είναι η δικαιοσύνη και η αντικειμενικότητα της ινδικών κρατικών και δικαστικών αρχών που υπερασπίζεται η κ. Μογκερίνι και αυτή είναι η ποιότητα των κατηγοριών που οδήγησαν τον ανάπηρο αγωνιστή στα κάτεργα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου